Jdi na obsah Jdi na menu
 


péče o kočky

dve-kocky-spolu-768x512-1-.jpgKdyž už se člověk rozhodne pořídit si kočku, měl by vědět pár důležitých informací.   Kočka má skvělý sluch, zrak a elegantní tělo uzpůsobené k lovu. To vše zdědila po    svých divokých předcích. I když kočka není příliš náročná na chov, záleží na tom, v     jakém prostředí bude žít. Péče o kočku, která bude žít v bytě, se bude lišit od péče    o     kočku, která bude žít u domku se zahradou. Záleží také na plemeni, které se    chystáte pořídit. Například perské kočky jsou vhodné do rodiny s dětmi, také jejich    péče o srst je náročnější na česání, protože mají delší chlupy než třeba kočky   domácí, které jsou u nás velmi rozšířené.Péče o srst není u koček nijak zvlášť    náročná. U nás se chovají převážně krátkosrsté kočky. Kočky jsou velmi čistotné, takže se o svůj kožíšek starají samy. Není je třeba ani koupat, ale některé kočky mají koupání a česání rády. Dlouhosrsté kočky jsou náročnější na česání.Záleží jen na vás, zda si vyberete kočku s průkazem původu, nebo poskytnete domov nějaké nešťastné chlupaté kuličce z útulku, nebo třeba od sousedů či známých.

Pokud se rozhodujete pro přesné plemeno koček, připravili jsme pro vás přehled nejběžnějších plemen. Musíme však upozornit, že plemen je dle různých kategorizací na několik desítek a ne všechna plemena jsou běžně rozšířená či známá. Tak se může stát, že se setkáte s plemenem, o kterém jste nikdy neslyšeli.Mezi taková neznámá plemena patří například australská mist, balijská, chausie, highlander, japonský bobtail, kymerská, munchkin, nebelung nebo třeba toyger. Toto je jen povrchový výčet plemen, my se zaměříme na plemena známější a u nás běžnější. U každého plemene také naleznete zběžný popis vlastností, které vám mohou pomoci při výběru té pravé kočky.

 

Https://www.zooo.cz/ [online]. [cit. 2020-01-29].

https://www.google.cz/search?hl=cs&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=1087&ei=RT0xXuu6G-usmwWK4Jj4BA&q=ko%C4%8Dky&oq=ko%C4%8Dky&gs_l=img.3..0l10.2066.2921..3202...0.0..1.668.1568.2j0j1j5-2......0....1..gws-wiz-img.....0..0i3j0i131.LvuGdbbRQKo&ved=0ahUKEwir8bOprajnAhVr1qYKHQowBk8Q4dUDCAU&uact=5#imgrc=bTRnB1xC45607M:
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář